Dette velger jeg.

Min stemme går til norske direktører!

Nå tenker du sikkert at jeg vil stemme Høyre, for det gjør jo folk som liker direktører, men det handler ikke om det. Jeg vil stemme frem norske direktører og arbeidsgivere fordi de gjør en solid innsats for norske arbeidsfolk.

Her forleden fikk jeg muligheten til å ha en samtale med Tove Selnes, HR Direktør i Storebrand og styreleder i HR Norge. Vi snakket om norske virksomheters vilje til å gjøre dagen god for de ansatte. Du kan høre den i podcasten Bra for deg.

Hun fortalte at norske leders innsats for å holde folk på jobb prioriteres høyt. Det er en av de fremste prioriteringene de siste 20 årene – helt fra den tiden massasjestolen og rabatt på treningssentrene begynte å strømme inn på norske arbeidsplasser.

Noen har det klart bedre enn andre. På Storebrand kunne Selnes fortelle om fleksitid, egen idrettshall, spinningrom, yoga, sportgrupper, sunn mat i kantina og mulighet for powernaps midt i arbeidstiden. De i bank har det godt, tenker jeg, men hos oss er det også fokus på å holde oss i form.

Hos Herbalife Nutrition har vi fleksitid frem til kl. 0930. Vi har fri frokost for de som ikke rekker å spise.  Du har fri tilgang på frukt og gode mellommåltidsløsninger. Vi har hatt, og revurderer felles kantineordning med god mat for hjerne og kropp, og vi gir mulighet for gå-møter. Føler du deg trett midt på dagen er det helt fint å ta seg en powernap. Føler du deg stiv og støl kan du gå deg en tur eller gå på «tøyerommet» og gjøre noen øvelser.

Andre store arbeidsplasser har gjerne liknende tilbud, men hva med de mindre selskapene da? 99% av norske arbeidsplasser er i små og mellomstore bedrifter (SMB). Det betyr at de har under 100 arbeidstakere. De er vel ikke så flinke?

Joda!

Selnes kunne som styreleder for HR Norge fortelle at de mindre selskapene også investerer godt i sine arbeidstakere. Stadig flere har kantine, eller en felles innkjøpsordning slik at de kan spise sammen og slipper matpakken. Det gir mulighet for sunnere mat og mat i fellesskap. Sosialt spise-samvær er inkluderende og godt for vår psykiske helse. Hun kunne også dele at det har blitt stadig mer fleksitid for travle småbarnsforeldre, sunne gå-konkurranser, gå-møter, flere hev-senk-pulter og ergonomiske stoler. Alt for å holde arbeidstakerne sunne og friske.

Alt dette står det norske ledere og direktører bak. Alt dette, mens de selv ofte ikke får tid eller rom til å nyte godt av det samme. En undersøkelse gjort av SMB Norge, viste at direktører i små og mellomstore virksomheter jobber 30% mer enn sine kollegaer. Det betyr arbeidsdager på 9,75 timer – hver dag. Hvis de startet klokken 0800, så går de ut døren klokken 17:45. Hjemme når barne-TV er slutt. Mye av den høyere lønnen spises opp av tiden brukt på jobb. Noen ledere havner faktisk dårligere ut enn noen av arbeidstakerne!

Det mener jeg flere burde vite og være klar over! Norske arbeidsgivere gir oss mange goder!

Jeg kan se at det høres ut som jeg snakker for min syke mor. Jeg er leder selv, for Herbalife Nutrition Norden, et internasjonalt konsern som ønsker at folk får i seg god næring og holder seg i bevegelse. Det gjør også at vi kjenner sammenhengen mellom sunn helse og prestasjoner på jobb – eller prestasjoner hjemme. For det henger sammen.

Norske ledere forsøker ikke å holde deg sunn kun for din egen del. De gjør det selvfølgelig for virksomheten også. Dere har en felles interesse av å holde deg sunn og frisk. Det kan umulig kalles egoistisk. Det er et felles mål. Derfor vil jeg også heie på den norske arbeidstakere som tar ansvar for å gjøre en god jobb med å holde seg sunne og i form. De som legger seg tidlig fordi god søvn gir godt humør, bedre hukommelse og skarpere beslutninger og leveranser. De som spiser frokost fordi det gir energi til å tenke klart og løfte tungt. Ikke bare på jobb, men også hjemme, der kort lunte og dårlig humør kan ende i skilsmisse.

Jeg velger meg derfor alle gode arbeidsfolk i alle sjikt som holder koken og skaper verdier. Direktører, mellomledere og arbeidsfolk. Vi trenger alle friske fremover.

Legg igjen en kommentar