En hyllest til sofahelter og innesittere – våre innekrigere!

Jeg synes det er tid for å hylle dem som liker seg inne. Jeg vil også hylle dem som ikke liker seg inne, men likevel holder seg inne. Jeg vil hylle dem som for tiden tar en for laget. De er våre innekrigere.

De styrer unna festligheter med venner og ser heller en TV-serie. De går ikke på konserter, på religiøse møter eller traver sikk-sakk gjennom butikkene på kjøpesentrene. De kjører ikke buss, bane, tog eller trikk uten god grunn. De ser heller ingen grunn til å sette seg på restaurant eller kafe. Nei, dette er en gruppe som tar ansvar i situasjonen og holder seg hjemme.

De holder seg selv med selskap. De vet å sysselsette seg selv. De spiller PC-spill med barna, eller online med venner. De finner frem tegnesaker, pensel og blanke ark. De tar frem en bok de har lest og leser en gang til. Trolldeig, spikking, fluebinding. Kanskje litt sussing, men også litt pussing. Veggene som «jo trenger en oppfriskning» får ny farge. Listen bak sofaen får noen spiker som gjør at den endelig henger. De holder det gående med ekstra god mat og drikke foran TV-en. De tar gjerne en skål med chips, eller drops og smågodt for å holde motivasjonen oppe hele kvelden.

Det er disse vi skal takke nå! For de holder en pandemi i sjakk!

Innekrigerne får langtidsskader

Men en dag vil vaksinen komme. Utelivet og «utelivet» kan endelig starte skikkelig. Innekrigere vil da trenge støtte foran en ny kamp! En kamp som gjerne kan starte nå; kamp mot kiloene, psyken og et fjell av dårlige vaner. For i befolkningen øker kiloene nå raskere enn spredningen av viruset.

En undersøkelse gjennomført av YouGov for Herbalife Nutrition viser at 42% av oss trener mindre. 31% spiser mer. 31% drikker mer. Vi får vaner som bokstavlig talt kommer til å tynge helsestatistikkene. Det kommer til å koste svette, tårer og mange kilo skal gå tapt, men endelig er et tap noe bra!

Ta permisjon fra sofa-slagene

Selv om jeg er glad mange tar ansvar og hyllesten er velment… Det er lov å gå ut. Derfor har jeg laget noen tips for innekrigere som ser de trenger litt perm fra sofa-slagene:

  • Kom deg ut mellom slagene. Du har gjort en fabelaktig jobb så langt, men selv gode innekrigere trenger permisjon og frisk luft. Hold god avstand til folk ved å gå omveier. Da går du også lenger. På med jakke og sko, ut av døra, og du er i gang med en av de sunneste vanene som finnes.
  • Ikke begynn for hardt – ikke på noen som helst måte. Du skal bare bevege deg mer enn du pleier.
  • Få med deg en venn. Avtal en tur, eller treningsøkt. Ta med en nabo? Avtaler forplikter, og de du har rundt deg har stor påvirkningskraft.
  • Få i deg frokost. Starter du dagen med frokost så etablerer gode måltidsvaner og kan styre unna andre fristelser resten av dagen. Med hjemmekontor kan du f.eks. lett drikke en frokost mens du starter å jobbe.
  • Gjør gode vaner om til lystbetonte hverdagsritualer
  • Sørg for å ha sunn snacks tilgjengelig. Da har du noe å ty til når sulten tar deg. Sørg for å ikke ha sjokolade og chips tilgjengelig, så slipper du å bruke all viljestyrken i din makt til å unngå å spise det.
  • Lag en plan. Start rolig. Lag en plan som er 90% som før, og 10% endring. Så kan du øke når det passer. Du kommer uansett til å feile, men alle planer gjør det mer, eller mindre. Da justerer du planen og gyver løs igjen.

Hjelpen digital, og snart på vei

Tusenvis av Herbalifere jobber digitalt med folk over hele Norge, men de gleder seg til å komme ut og gjenoppta sin innsats for sofaheltene. Da vil vi starte med de fine fellestreningene inne og ute igjen. Vi vil dra innesitterne ut av stolen, og ut i skog og mark. Vi vil fortsette å gi kostholdsråd og være der for dem som trenger det. Mer fysisk, psykisk og sikkert også mer digitalt. Gode frokostløsninger, shaker, barer, oppskrifter og sunne råd. Det skal bli en ny tid. Den skal bli bedre.

Anette Leistad

@ptanette, Anette Leistad

Vi gleder oss alle sammen 🙂

Legg igjen en kommentar