Få ro med en bar i bilen

Du er sulten, lav på blodsukker og humøret er synkende. Irritasjonen stiger. Mannen jobber overtid, barna skal hentes og magen roper. Da slår hverdagsfristelsene inn. Er du som meg så krever det enorm viljestyrke for å styre unna.

Hva er hverdagsfristelser?godis
Det er mange type fristelser i hverdagen, men for meg er det fristelsene som ligger på veien fra et møte til et annet, eller på rekke og rad etter jobben. Spesielt etter jobben, siden det da er lenge siden jeg har spist:
• Bensinstasjonenes pølser og fast-food.
• Kaffebarenes drikker og snacks
• Bakerienes og dagligvarenes boller
• Kioskenes sjokolader.

 

Med fast blikk styrer jeg forbi, men så kommer man kanskje på at man må kjøre innom butikken å handle noe til middag, og fristelsene tiltar:

• Butikkenes endeløse hyller av snacks og bakervarer. Lett å gripe og lett å spise. Bare en rosinbolle for å sikre blodsukkeret og humøret til dagens neste økt.

– og der gikk vi kanskje tapt. Dette er livet til altfor mange av oss, og det finnes en kur.

MiaBfaktaboks (002)En kur mot å la seg friste
Hektiske arbeidsdager hvor vi løper fra det ene til det andre gjør oss slitne og uopplagte. Er du som meg, så har du dårlig erfaring med å møte familien med lav energi. Er du sulten kommer de spisse kommentarene lett. Da trenger du noe kjapt og godt som du kan sette tennene i, og som kan få deg opp fra blodsukkertåka.

Et lurt knep er å ha en bar i bilen og en bar i vesken. Det er to type barer du bør ha tilgjengelig – alltid:

  1.  Müslibarer: Dette er måltidsbarer når du er ekstra sulten eller ikke får spist lunsj.
  2. Proteinbarer – eller «Mellommåltidets mester». De har både god energi og proteiner til at du forblir i godt humør og rekker å lage middag.

Slik slipper familien å møte den alltid trøtte, utmattede mammaen når hun kommer hjem fra en intens arbeidsdag. Etter at jeg begynte å fylle bil, veske og jobbskuffen med barer så har jeg blitt blidere, mer energisk, utholdende og jeg tror også snill.

IMG_2292

Nødproviant for oss uten særlig viljestyrke
Korona-tidene har gjort oss oppmerksom på maten vi bør ha liggende i tilfelle matforsyningene midlertidig skulle stoppe opp. Nødprovianten, som slike måltids- eller mellommåltidsbarer er i det daglige, gir oss en mulighet til å holde energien opp utover dagen når ikke alt går etter planen. Eller kanskje er mer sliten enn normalt. Poenget med å ha slike i nærheten er at du kan møte uforutsette hendelser. Da er det enkelt å styre unna bakeren og bollen, kjøre forbi pølsa, sjokoladen eller snacksen.

IMG_2233Så tenk på kollegaer, kjæresten eller barna.
Det er lett å bli sur, sint eller lei.
Nei, kjøp noen barer og gjør som meg 🙂

PS! Og bare en ting til på slutten – I never leave home without it.

Vannflasken!

Jeg har ALLTID med en vannflaske på veien, enten jeg skal handle eller til og fra jobb. Da fyller du kroppen med livgivende vann og renser den samtidig.

 

One thought on “Få ro med en bar i bilen

  1. Pingback: Hva kan du tjene ved å være Herbalife Nutrition-medlem? - Mia Bergmann

Legg igjen en kommentar