Her har du en unnskyldning

Unnskyldninger gjør livet lett. Så her er det bare å droppe trening, finne frem fløtesausen og tømme godteskålen.

Kanskje trenger du noen unnskyldninger i løpet av uken. Her har du et knippe 🙂

Blåmandag: Første dagen etter helg. Akk O´ Ve! Smekkfull kalender, lange arbeidslister og få pustehull. Hvordan skal jeg komme meg igjennom denne uken?? Må da være lov å få opp stemningen med litt ekstra god mat?

Trøste-tirsdag: Mandagen kom da veldig brått på?! Det er fortsatt lenge til helg. Jeg har jobbet hardt i dag og er sliten. Det må da være greit å belønne seg selv med noe godt?

Lille-Lørdag: Hurra! Jeg er over halvveis i uken! Nå fortjener jeg noe ekstra!

Tjuv-helg: I morgen er det helg! Med litt kos nå, så kan jeg nesten føle at det er langhelg!

Helg!: Helgen er her!! Jeg kom meg gjennom uken! Frem med god mat og drikke!

Helg!!: Lørdag er tross alt selve kosedagen, og en slik tradisjon skal jeg hvert fall ikke bryte. Kan ikke skuffe noen i familien nå.

Helg!!!: I morgen er det mandag. Da skal jeg ta meg sammen, men akkurat nå orker jeg ikke tenke på det. Nå gjelder det å holde på hyggen med helg så lenge som mulig.

Dette er ukedagsunnskyldningene mange av oss bruker. Hvilke bruker du?

1 av 3 bekymret for egen hverdagshelse

I en undersøkelse Herbalife Nutrition gjorde her forleden, sa hele 1 av 3 at de bekymret for egen helse. Men også samboerens helse. I undersøkelsen fortalte nordmenn fritt at vi sniker vekk og gjemmer godteri og mat for samboeren. Vi lurer samboeren også til å spise kalorifattig mat, eller gå en tur, uten at hen skjønner baktanken. Jammen er vi folk rare.

På den ene siden finner vi unnskyldninger for alt mulig. For det andre så blir vi bekymret for egen og andres helse i familien. Jeg klarer ikke forstå at vi er bygget på denne måten. Vi vet hva vi burde gjøre, men klarer det ikke.

Vi har da nok stress i hverdagen – skal vi også legge helsen til byrden?!

Velg lett og få det vanskelig

Jeg leste et sted at «velger du det lette i livet, så blir livet vanskelig. Velger du det som er vanskelig, blir livet lett.» Kanskje noe å tenke på??

Jeg forsøker hardt å gjøre det som byr meg litt imot – om det kan gjøre meg godt på sikt. Det handler om å tenke på det. Bevisst velger jeg trapp fremfor heis. I det minste nedover. Jeg velger å gå fremfor å kjøre. I det minste bort til naboen. Sykkelen tar jeg når det er fint vær. Jeg velger meg lave frukter for å nyte effekten av det på lang sikt – med bedre helse.

Skal du velge lett, så velg kun lette produkter i mathyllen 🙂 For alt det andre i livet – gå for det som gir deg litt motstand. Av motstand blir vi sterke, sier dem 🙂

Hva sier du?

Legg igjen en kommentar