Kan tiden vi er i endre livet vårt til noe bedre?

I disse dager er livet tyngre å bære for mange. Noen er syke. Noen har syke venner eller familie. Noen føler uro for å få sykdommen selv. Mange er permittert og bekymrer seg for økonomien. Jeg er bekymret selv – for mennesker og samfunnet. Men jeg anstrenger meg for å tenke positivt. En god frokost hjelper på sinnet. Prøv min favoritt i bunnen av teksten 🙂

Vi kan lære noe av alt – og jeg fokuserer på det gode. Som at denne situasjonen gjør at vi alle må endre på våre vaner:

 1. Vi må vaske hendene oftere.
 2. Om vi hoster så må vi hoste vi i armkroken (mange gjør ikke det).
 3. Vi må holde god avstand til alle andre enn dem i huset.

De to første rådene er veldig gode hygieniske råd, uansett. Den tredje er kanskje ikke noe vi skal fortsette med, men det kan føre til noe positivt det også. Hør bare her 🙂

Lengre avstander, mer sammensveiset

Vi har fortsatt god aktivitet hos oss i Herbalife Nutrition. Heldigvis. Men våre arbeidsvaner har endret seg, og jeg tror kanskje det er til det bedre. Min jobb er en klassisk kontorjobb. Tenke, skrive, møte og delegere. Nå som alle er digitale, så får vi likevel lett kontakt med hverandre. Vi har investert i nytt utstyr for at alle skal kunne jobbe hjemmefra, oppgradert systemer og telefoner. Nå er det telefonsamtaler, SMS, Mail, Teams og Zoom som holder oss sammen. Både internasjonalt og nasjonalt. Vi støtter hverandre mer. Vi snakker mer sammen som team. Det virker som vi er mer omtenksomme overfor hverandre og jeg håper det vil fortsette å være slik fremover også.

Det kan synes som et paradoks, men viruset gjør oss mer sammensveiset tross avstandene. Personlig er jeg også litt glad for at vi reiser mindre og sparer naturen.

Nå kan du med god samvittighet sette eget liv og helse først!

Siden vi de fleste av oss har hjemmekontor gir det oss bedre tid. Vi slipper å reise til og fra jobben, og til og fra møter. Det åpner for muligheter. Jeg har forsøkt å gripe noen av dem – eller jeg gjør som helsemyndighetene sier: Liv og helse først.

Handle få ganger – handle stort (For å unngå smitte. Ja! For å drive hamstring. Nei!). Jeg må innrømme at jeg aldri har likt å bruke tid i butikker og handler så sjelden som mulig. Det gjelder også dagligvarer. Når jeg først handler så handler jeg stort, mer sunt og bedre planlagt. Jeg har alltid handlelister, så det går raskere. Det er fortsatt rom for impulskjøp, men ikke impulskjøp av sjokolade og sukkervarer. Jeg er nødt til å ha noen kjøreregler, ellers sklir jeg ut. På denne måten sparer jeg penger, tid og meg selv for dumme impulskjøp. Definitivt en vane som jeg opplever stadig flere rundt meg følger etter meg på  Bli med du også da vel!

Litt trim – litt jogging. Med tid til overs så har jeg har tatt frem joggeskoene og har allerede løpt meg noen turer. Men det morsomme er at jeg har tatt frem romaskinen igjen! Den har fått hvile lenge, for å si den sånn. Jeg har bestemt meg for å ro et par ganger i uken. Og snart så skal den ut i frisk luft. Ut på verandaen!  Litt bevegelse er så oppfriskende. Jeg ror ikke lenge, men jeg lurer på hvorfor jeg ikke har gjort dette før. Raskere svett og andpusten. 15 min og jeg kommer langt på romaskinen. Den gjør det enklere å trene.

Se litt nærmere på vanene dine. Denne krisen er tung nok i seg selv, og vi trenger ikke gjøre hverdagen kjipere enn vi må. Med noen små gode endringer – kan veien til et nytt liv starte.  Kanskje har du en gammel romaskin stående. Kjøpt i et svakt eller ambisiøst øyeblikk? Kanskje barna dine har et hoppetau du kan hente fram?

Men vi må ikke glemme maten vi putter i oss heller. Nye vaner er mulig også her.

Shake-it-baby!!

Start med starten. Start med frokosten. En undersøkelse Herbalife Nutrition gjorde på nordmenn sa at 1 av 10 ikke hadde tid til frokost. Rundt 6 av 10 sa de brukte mindre enn 10 minutter på frokost. Men nå har vi jo bedre tid om morgenen. Min frokost er shaker. Det er superlette å lage friske, gode og sunne frokost-shaker med en blender. Under har du en av mine favoritter som jeg vil utfordre deg til å prøve! Har du selv noen oppskrifter på en god frokost. Del gjerne 🙂

Min Grønne favoritt med Spinat & Ingefær
Jeg har flere oppskrifter på shakes som jeg liker å veksle mellom, men denne er absolutt én av favorittene. Vaniljen gjør smaken god. Spinaten er en muskelvekst – bare spør Skipper´n, og ingefær (og litt chili) får deg virkelig til å kjenne at du lever 🙂

Ingredienser:

 • ss Måltidsshake F1 Vanilla Cream fra Herbalife Nutrition. Du kan også bruke vanlig vanilje.
 • 2,5 dl lettmelk eller havremelk. 2,5 dl tilsvarer en full kopp.
 • Ca. 1/2 kopp rå spinat eller 4 frosne spinat brikker
 • Ca. 1/2 kopp avokado
 • 1/2 ss fersk ingefær i småbiter
 • 1 måleskje Herbalife Eple Havre fiber. Den gir frisk og søt smak, men vanlig havregryn er også greit.
 • Om du ønsker litt mer krutt: eksperimenter mellom 1/3 til 1/2 chili

Slik gjør du det: Ha i væske først og så resten av ingrediensene i en blender og kjør til det blir en jevn væske 😉

HA EN GOD DAG!! Husk at dette er den første i resten av ditt liv 🙂

One thought on “Kan tiden vi er i endre livet vårt til noe bedre?

 1. Pingback: Tirsdagshake: Drømmehagen med avokado - Mia Bergmann

Legg igjen en kommentar