Om meg

Denne bloggen er bare min. Jeg er Mia Bergmann, 54 år, har tre gutter og to hunder. Har kjæreste og er Norden-direktør for Herbalife Nutrition.  

Jeg skriver nå, fordi jeg vil utfordre hvordan vi lever livene våre. Jeg skriver fordi jeg har noe på hjertet som jeg vil dele om ledelse, kommunikasjon, samfunn, mat, helse og familie. Jeg skriver, fordi jeg vil forsøke å vise hvordan det store henger sammen med det lille og hvordan det påvirker oss alle. Jeg vil utfordre, tenke høyt, skryte og gi ros. Litt sånn som jeg er.  

«Verden er en scene som vi spiller våre ulike roller.» William Shakespeare sa noe sånt for å beskrive livene vi lever. Nå som jeg har startet en egen blogg så tenkte jeg derfor at jeg kunne fortelle om mine hovedroller. At du raskt kunne bli kjent med meg på den måten.  Samtidig er jo ikke dette meg. Titler, utseende og fakta er jo en del av meg, men jeg tror mer på det som befinner seg bak, som holdninger, interesser, meninger og verdier. Målet er at du skal bli kjent med den delen også – etterhvert. 

Skrive-Mia 

Jeg tenkte vi kunne starte med Skrive-Mia, siden dette er en rolle som jeg nettopp har 

gjenopptatt for å finne tilbake til gleden jeg har i å uttrykke meg skriftlig. Langt tilbake i studietiden, i England, hadde jeg praksis i byens avis. Her fant jeg stor glede i å treffe folk og skrive deres historie. Jeg liker med andre ord å formidle. Jeg holder foredrag og taler, og liker å nå fram til et publikum. Jeg får altså energi av å skrive og dette er min lille skrivestue.  

Leder-Mia  

Jeg jobber mye. Jeg liker å jobbe. Jeg får energi av å jobbe med det som engasjerer meg. Som nordisk sjef i Herbalife Nutrition for Norge, Danmark, Sverige og Finland så fyller denne rollen store deler av mitt våkne liv – og noen ganger drømmelivet mitt ogsåJeg liker å ta heisen til toppetasjen – få overblikket og se hva som møter oss. Jeg liker å løse utfordringer, påvirke og bestemmeI jobben får jeg stå på mange scener; som å lede mindre arbeidssamlinger, eller større konferanser med 150 til 2000 medlemmer. Det er spennende å være leder, og jeg gjør virkelig mitt beste for å gjøre det godt.  

Mat-Mia 

Når jeg skriver Leder-Mia kunne det like gjerne vært Mat-Mia. Jeg har jobbet med mat og ernæring i mer enn 25 år. Jeg er opptatt av mat. Jeg elsker god mat. Vi samles rundt mat, og vår helse er avhengig av smakfull mat og sunn mat. Jeg er fortsatt stolt av å ha bidratt til utviklingen av Litago, Piano, Iskaffe, Biola og hele juice strategien til Sunniva. Fortsatt litt brydd over fiskepølsene som ikke slo an, og mener vi var litt for tidlig ute med surdeigsbrødet fra Bakers. Det har gått opp og ned i yrkesmatlivet mitt, kan du si. Personlig er jeg ganske tradisjonell og jeg liker «hjemmelaget mat».  Jeg liker også å gjøre det enkelt og ta snarveier. Jeg kommer sikkert til å skrive om mat her i denne bloggen, så jeg tar gjerne imot tips. 

Kultur-Mia 

Musikk er en viktig del av mitt liv og det er plass til mer. Musikk gjør godt, gir nye dimensjoner, får tankene til å vandre eller får meg til å koble ut. Levende musikk er best. Min hobby er å være med i styret til Risør Kammermusikkfest, en norsk og internasjonal kammermusikkfestival siste uken i juni hvert år. Det har jeg vært i mer enn 15 år. Møtet med musikerne, i verdens mest sjarmerende festivalby, Risør, sitte på de harde trebenkene i den gamle kirken og høre og føle musikken inn i ryggmargen er noe eget, noe fint. Fantastisk betaling for litt ekstra jobb utenom det vanlige. 

Tur-Mia 

Jeg elsker fjellet. «Mine fjell» pleier jeg å si om fjellene rundt hytta mi. Det er det fineste sted på jord. Avkobling. Våkne opp til fjellene og ta iskalde morgenbad med ørreten som vaker (det kan være sant selv om det er en klisje!). Sitte på benken å se solen gå ned, eller klatre opp den stupbratte lia, over tregrensen, se utover viddene. Se opp til fjellene «mine», det bestandige, uten mobiluten klokke, men med gode sko. Okei – mobilen er i sekken. Den har tross alt et godt kamera... 

Mamma-Mia 

Så til denne rollen, som har alle de andre rollene i seg. Kall det oppsummeringsrollen (SmileemojiJeg er mor til 3 flotte gutter og matmor til to lodne og logrende hunder. Det gjør livet mitt rikt. De utfordrer meg og holder meg ung.  

Jeg bestemt meg tidlig for at jeg ikke skal være en mamma som sier «nei» når de vil ha meg med på nye oppdagelserJeg har ikke alltid lyst å hoppe fra 3 meteren, men jeg kan! Og du gjettet rett: Jeg står over 5 og 10 meteren Og så utfordrer jeg dem på å prøve nye ting. «Vi får ikke mer moro enn vi lager selv!», er mitt motto. Men for all del: jeg blir sliten, sinna og føler at jeg ikke strekker til. Men jeg øver meg som mamma hele tiden og jeg lærer stadig mer 🙂

Nå har du fått alle disse delene som er meg, og som ikke er megDu har sikkert dine egne roller som du bakser med. Men du – vi skal være glad vi har dem. Det verste må være «å ikke spille noen rolle» – ja, det må bare være det verste. Så ta vare på deg selv, vær glad i deg selv og velkommen inn i mitt liv <3 🙂