Påskeoppskriften til et godt liv

Nå står våren her og titter inn. Solstrålene omfavner oss og lokker oss ut. Kanskje skal det bli litt bedre nå?

Nå har det gått et år hvor mange har blitt rammet av arbeidsledighet og sykdom på det verste. Ensomhet og hjemmekontor på det beste. Den psykiske påkjenningen mange kjenner på er reell. Mange av oss lider også med nedstengte idrettshaller og treningssentre. Fysikken kunne vært bedre.

Gjenfødt som sprek

Mange tenker sikkert at påskefortellingen fra Bibelen handler om død. Men så fikk jeg vite at den handler mer om gjenfødelse, og at kyllingen i egget er et liknende symbol på denne kampen, der den må bruke alle sine krefter for å hakke gjennom egget. Slik er det for oss også. Det er når vi virkelig tar tak i ønsket om å bedre formen. Når vi setter viljen bak, at det kan skje. Gjør du det nå får du samtidig sol og varme med på kjøpet. Pamlesøndag skrur vi klokken til sommertid! Er det nå jeg skal gjenfødes som sprekere enn noen gang? Jeg tror det.

Før var jeg mer sånn: Bukkene Bruse er ikke lenger de eneste som skal til fjells for å gjøre seg fete. Påsken står for døren og her kommer jeg!

Nå er jeg mer: Hvor langt kan jeg gå i dag? Hvilke steder har jeg lyst til å besøke? Så når jeg først har kommet meg ut, så legger jeg inn noen små litt raskere etapper for å kjenne pulsen og bli litt svett. Det er helt utrolig hvor mye bedre jeg føler meg i kropp og sinn etter en times tid.

Unormalt med fjell og snø

Visste du at kun rundt 10% av den norske befolkningen drar til fjells i påsken? Det skulle en ikke tro når en ser TV-sendingene. Det er flere som tar påsketuren i byen og i skogen, enn på fjellet. Faktisk kan det være mye bedre også.

Du slipper fjellvettreglene, klister på henda og svidd pølse. Det er bare å ta på seg joggeskoene og gå. Det er mer å se på i by og skog også. Vidde på vidde kan bli litt kjedelig for de fleste.

Påskeharen oppfordrer til trim

Tenk bare på påskeharen. Den er jo rene inkarnasjonen av hopp og trim! Tenk at den tilbakelegger den samme avstand som Nissen i jula! Uten reinsdyrene! Det er haren sin det! Dessverre kommer haren også med påskeegg, men det trenger vi ikke legge vekt på. Med svette og trim må det også være lov til kos. Påske er jo en høytid!

Jeg elsker brød

Det er lite som slår godt brød i nistepakken på turen eller i lunsjen. Jeg legger heller ikke bånd på meg for å ta en skive til kvelds heller. Nystekt og ferskt brød – mmmm 🙂 Jeg begynte å bake brød til påske i fjor, for å gi tilværelsen noe nytt. Etter ett år synes jeg at jeg begynner å få dreis på det. Men ikke mer dreis enn at det ikke blir heeelt perfekt.

Under finner du en super oppskrift om du ønsker et godt brød til påsken. Jeg mener å huske at jeg hadde noen mer smilende brød, men de smaker himmelsk, som det skal i påsken. Jeg håper du prøver å lage det 🙂


Mitt Påskebrød

Med denne oppskriften får du to gule fine formbrød til påsken.

Rør sammen:

Ca. 1,2 kg mel – ulike grovheter og blandinger som du selv liker .

Ca. 200 gr. Frø og nøtter (linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner)

1 ts salt

1 pakke tørrgjær

Tilsett væske:

Ca. 1, 2 liter.  Bare vann, eller halvparten vann og melk. Jeg bruker ca. 5 dl kulturmelk. Hvis du kun vil bruke vann vil jeg anbefale litt olje eller margarin for å gi brødet litt mer fett og mer smak.

Rør og elte deigen. Den skal være klissete. Kaldheves over natten eller noen timer ila dagen.

Tøm/spa deigen over i to 2 brødformer (de må du smøre, eller legg bakepapir i formen)

Etterhev deigen i ca. 1 time i formene.

Stekes på 220 grader

Steketid: 1 time

Ta ut av formen og ta av papir og la de stå og hvile seg på en rist i 10 min på ettervarmen i ovnen.

Jeg lager mine brød om kvelden. «Hiver dem over i formene» så snart jeg står opp. Da har jeg gode brød til lunsj (Shake til frokost, alltid 🙂 )

God påske alle sammen!!! 🙂

One thought on “Påskeoppskriften til et godt liv

Legg igjen en kommentar