Utadvent inn i advent

Desember er den siste måneden i året. Samtidig er det også den mørkeste tiden av året. Det kan vel ikke finnes en bedre illustrasjon på tiden vi lever i, og hva jeg føler om dagen.

Da høsten kom var jeg full av pågangsmot og klar for å stå mot været, mørket og vanskelighetene med å ikke kunne treffes. Jeg tenkte dette kom til å gå greit. Jeg skulle fortsette å gå morgenturer. Jeg hadde planer om å skape mer rundt mine nærmeste hjemme. Så begynte det å rakne.

Alt ble tyngre.

Lyset forsvant og mørket ble mørkere. Vått og dystert, og vanskeligere å stå opp tidlig for å gå morgentur. Soloppgangen kom senere og senere. Plutselig var det forbudt å samle folk hjemme. Med de strenge reglene i Oslo-området, så kunne jeg ikke. Middager ble avlyst. Høsten ble derfor mer ensom enn jeg trodde. Jeg savner folk. Jeg savner å samle venner rundt et bord for godt lag og samlingene på jobb. Jeg savner å le med noen og dele livshendelser med gjengen. Batteriene begynner å tappes.

Utadvent inn i advent

Jeg er typen som får energi ved å være sammen med folk. Når jeg reiser til jobb så gleder jeg meg til å møte mine ansatte, finne løsninger sammen og gjøre nytte for meg.

Nå har det gått opp for meg at et Teams-møte vil aldri erstatte et teammøte. At et Zoom-møte aldri vil erstatte summingen fra gangen. Selv det gode arbeidet vi gjør føles annerledes fra kjøkkenbenken. Hjemme rundt kjøkkenbenken har jeg fått kortere lunte og jeg synes det er vanskelig å skille mellom arbeid og fritid. Alt flyter inn i hverandre. Når jeg ikke kan invitere hjem venner eller dra på besøk, eller gå på kino eller teater, så får jeg dårligere humør og klarer ikke skille dagene fra hverandre.

Nå har det gått opp for meg at et Teams-møte vil aldri erstatte et teammøte.

Jeg prokrastinerer og utsetter det jeg burde ha gjort, og finner på unnskyldninger når dagene blir mørke og tunge. Det skal ganske mange adventslys til for å få meg opp av denne gropa. Men jeg skal opp! Advent, snart jul og jeg vil bruke tid på få definere noen nye hverdagsritualer for 2021.

De som er introverte har det ikke lett, men de har det litt lettere. De liker å være alene. De kan være alene lenge uten å føle at de er nødt til å snakke med noen, le med noen og dele livet sitt med noen. Ikke at de kanskje ikke trenger det, men de trenger det mindre enn oss utadvente. Vi mister energien når vi blir alene.

 

Adventsenergi i en slurk

Nå sier dem at det skal bli bedre på nyåret. Frem til da, så prøv disse tre energibombene. De gir deg nødvendig energi når ting føles som mørkest. Jeg tar gjerne en av dem om morgenen, og gjerne en om ettermiddagen også.

Det er godt for meg og det kan være godt for deg 🙂

KAKAO MOCCA

En kopp

3-4 skjeer H24 Rebuild strength

2 ts espresso kaffe pulver (kan droppes om du bare vil ha varm, energirik kakao)

Varmt vann (70-80 grader). Røres litt og litt inn.
La den gjerne stå litt så blir den tykkere og mer kremet.

VARM ISKAFFE*

En kopp

2 x måleskje Herbalife Iskaffe Mocca

Hell på varmt vann (70-80 grader). Røres litt og litt inn.
Topp gjerne med kaneldryss.

*) oppskrift fra Gudny Leifsdottir.

EPLEKJEKK KAFFE

En kopp

2 måleskje Herbalie F1 Eple og kanel

1 måleskje Herbalife Proteindrinkmix

1 ts (5g) espresso pulverkaffe

1/2 bit Eple

1 klype Kanel

Hell på varmt vann (70-80 grader). Røres litt og litt inn.

*)oppkrift jeg har fått av Hanne Frimanslund

ENERGIBOOST FOR VINTEREN *

1 dl vann

1 dl. Eplejuice

1 porsjon /pose HN ImmuneBooster

1 kryddermål ingefær eller fersk ingefær
Server med isbiter eller som varm drikke

*) Inspirert av Gudny Leifsdottir

PS: her finner du flere deilige shakes http://myherbalifeshake.com/no

Legg igjen en kommentar